Zes maanden om je bruiloft te plannen

Ben je net ten huwelijk gevraagd en wil je het liefst zo snel mogelijk trouwen? Het is niet voor niets dat stelletjes in de meeste gevallen een jaar de tijd nemen om hun bruiloft te plannen. Het kan echter sneller, met een strakke planning. Lees hier hoe je jouw bruiloft regelt in zes maanden tijd.

Prioriteitenlijst bruiloft

Als je van plan bent om jullie bruiloft binnen zes maanden te realiseren, dan moet er als eerst een strakke planning gemaakt worden. Net zoals bij alle andere bruiloft begin je met het boeken van een trouwlocatie. Het belangrijkste heb je dan al geregeld. Vervolgens maak je een budget. Wees hier al heel precies in. Bekijk wat jullie zelf kwijt willen aan de bruiloft en houd ook rekening met eventuele bijdragen van je (schoon)ouders. Daarna bevestig je de hoofdzakelijke leveranciers en ga je op zoek naar een trouwjurk. Ook boek je alvast een datum voor een bruiloftsshoot. Dus, nog even op een rijtje.

Zes maanden voor je bruiloft

♥ De trouwlocatie
♥ Het budget van de bruiloft
♥ Hoofdleveranciers
♥ Trouwjurk
Bruidsfotoshoot/verlovingsshoot

Plannen bruiloft in zes maanden

Vijf maanden voor de bruiloft is het tijd om naar de gastenlijst te kijken. Dit is altijd een pittig onderwerp, dus vraag er direct hulp bij en beslis samen hoe en wat. Dit is ook een goed moment om te beslissen of je een wedding planner kunt gebruiken. Heb je al je vrienden en familie gevraagd of ze enkele speciale rollen willen op de bruiloft? Dan kan je dat nu mooi doen, nu hebben ze nog genoeg tijd om zich voor te bereiden. Ook de trouwuitnodigingen moeten nu de deur uit, anders kunnen mensen misschien geen vrij meer krijgen. Als je een website wil maken voor je bruiloft, begin daar dan nu ook aan.

Vijf maanden voor de bruiloft

♥ De gastenlijst
♥ Eventuele wedding planner
♥ Vrienden en familie vragen om speciale rol te spelen
♥ Trouwuitnodigingen versturen
♥ Wedding website maken

Vier maanden tot bruiloft

De bruiloft komt al aardig dichtbij. Het is nu verstandig om te kijken naar de rest van de leveranciers die je nodig hebt, zoals de styliste, verhuurbedrijven en transport. Ook mogen jullie je trouwringen ophalen, yay! Vier maanden voor de bruiloft regel je het volgende:
♥ Overige leveranciers
♥ Trouwringen kopen

Drie maanden voor de bruiloft

We zijn op de helft van de planning. Nu gaan jullie het leukste onderdeel in! Het is namelijk tijd voor proeverijen van de bruidstaart en het diner. Vergeet niet om je huwelijksreis te plannen. Je kunt nu al naar iets uitkijken als de bruiloft voorbij is. Heerlijk!Drie maanden voor de bruiloft regel je:
♥ Het proeven van de bruidstaart en het diner
♥ Een heerlijke huwelijksreis
♥ Bruidsmake-up natural look

Twee maanden voor de bruiloft

De laatste weken vliegen voorbij en het meeste is geregeld. Daarom is het nu tijd om eens lekker te feesten. Het vrijgezellenfeest of het verlovingsfeest staat voor de deur. Geniet! Als je weer nuchter bent kun je jullie trouwboekje bestellen en in ondertrouw gaan. Laat ook een proefkapsel doen en proefmake-up. Twee maanden van tevoren regel je:
♥ Het vrijgezellenfeest
♥ Het trouwboekje en ondertrouw
♥ Proefmake-up en proefkapsel

Eén maand voor de bruiloft

Het is nu echt heel dichtbij! Je kunt alvast wat spullen bij elkaar zoeken voor de huwelijksreis, als jullie direct na de bruiloft vertrekken. Doe een belrondje naar alle leveranciers om te checken of alles op schema ligt en alle tijden kloppen. Werp nog een laatste blik op het overzicht waar iedereen gaat zitten tijdens het diner. Nu hoef je alleen nog maar te genieten (en vooral niet te stressen).
Alles is geregeld. Enjoy!

♥ Bereid de huwelijksreis voor
♥ Laatste check-up met de leveranciers
♥ Nog één keer kijken naar het plan het diner
♥ Geniet!

Geschreven door Sanne van Bortel van Trouwen.nl