Waarom een bruidsfotograaf elke cent waard is

Ja, een bruidsfotograaf is duur, maar het is écht elke cent waard en in dit artikel zullen we je vertellen waarom. De kosten voor de fotograaf zijn uit verschillende onderdelen opgebouwd. Zo krijg je meer inzicht in en begrip voor de prijs die de fotograaf vraagt. Lees hier meer!

Waaruit bestaat de prijs voor de fotograaf

Een bruidsfotograaf maakt meer kosten dan je in eerste instantie denkt. Zo heeft hij veel werkuren die hij niet factureert, zoals kennismakingsgesprekken. Ook kosten voor de website, nabewerking, fotoboeken, toestellen, apparatuur en natuurlijk de btw worden allemaal verwerkt in de prijs die jij betaalt. Andere factoren die ook meespelen in de prijs zijn:

– De ervaring van de bruidsfotograaf;

– Hoeveel uur de bruidsfotograaf aanwezig is op jullie bruiloft;

– Hoeveel uur hij nodig heeft voor de nabewerking van jullie bruidsfoto’s;

– Of je een digitaal album bestelt of ook wil laten printen/fotoalbum;

– Een vriendendienstje of een bedrijf;

– De reiskosten die de fotograaf maakt voor jullie bruiloft.

Bruidsfotografen vergelijken

Je moet je niet compleet laten leiden door de prijs alleen, maar bruidsfotografen met elkaar vergelijken kan geen kwaad. Let wel goed op hoe de fotograaf zijn prijs berekent. Een fotograaf die per uur goedkoper lijkt, kan uiteindelijk duurder uitkomen door alle extra’s die hij nog moet verrekenen. Sommige fotografen berekenen een totaalprijs per uur, waardoor je geen onverwachte kosten meer achteraf krijgt. Om zeker te zijn van de prijs per fotograaf, vraag naar de kosten van de totale reportage.

Kosten trouwreportage

De totale kosten van een trouwreportage liggen meestal tussen de € 600 en € 1500 euro. Het kan natuurlijk altijd goedkoper of duurder, maar dan heb je of een vriendendienstje te pakken of juist een fotograaf die allerlei awards heeft gewonnen. Besparen op je trouwreportage? Kies dan welke onderdelen van de dag je echt gefotografeerd wil hebben. De voorbereiding van de fotograaf kost ook tijd. Je kunt de ceremonie, de receptie, het diner en het feest laten fotograferen. Veel mensen slaan het diner over, want etende mensen zijn niet super charmant. Het feest is wel weer een populair moment. Vraag altijd naar pakketkortingen bij de fotograaf en neem deze mee in je overzicht van de eindprijs van een reportage. Succes!

Geschreven door Sanne van Bortel van Trouwen.nl