Unplugged bruiloft: veel intiemer en persoonlijker

Het lijkt soms wel of je niet kunt niezen of het staat op Facebook of Instagram. Iedereen heeft een mobieltje en maakt altijd overal foto’s van. Mensen kijken voortdurend naar hun telefoons. Mede daarom kiezen veel bruidsparen ervoor om een ‘unplugged wedding’ te vieren. Weg met je mobiel!

Geen mobieltjes op bruiloft

Het klinkt een beetje streng, maar op sommige bruiloften zijn zelfs mobieltjes verboden. Er wordt van je verwacht dat je ‘m thuis laat of in elk geval uitzet. Soms kun je de telefoon inleveren en wordt erover gewaakt door iemand die daar speciaal voor is aangesteld. Zie je een toch een mobiel? Dan mag je diegene aanspreken. Een telefoon leidt enorm af en bovendien kan het de pret van het bruidspaar echt belemmeren.

Meer aandacht voor bruidspaar

We snappen dat je graag een foto wil maken van het bruidspaar en deze direct aan al je vrienden wil laten zien die niet op de bruiloft aanwezig zijn, maar remember: er is een bruiloftsfotograaf aanwezig. Die maakt foto’s van de bruiloft (je raadt het niet) zodat jij dat niet hoeft te doen. Dus: mobiel weg, geen foto’s maken, richt je aandacht op het bruidspaar want daar kom je immers voor.

Alleen professionele foto’s

Het bruidspaar werkt een jaar lang naar hun bruiloft toe en natuurlijk is het dan jammer als er vage foto’s op social media verschijnt voordat zij zelf kunnen kiezen welke foto’s online komen te staan. Bovendien kan het best zijn dat het bruidspaar niet zomaar overal op internet wil staan met hun gezichten. Respecteer de wens van het bruidspaar en wacht met het posten van foto’s tot ze toestemming geven.

Speciale hashtag

Als je gaat trouwen en je vindt het wat ver gaan om de gasten te verbieden hun telefoons mee te nemen, maak dan een speciale groep aan waarin alle gasten hun foto’s kunnen zetten. Of maak een hashtag aan die iedereen kan gebruiken. Laat in de uitnodigingen voor de bruiloft al weten wat gewenst is en wat niet, bijvoorbeeld niet fotograferen tijdens de ceremonie en de foto’s van het avondfeest moeten eerst gekeurd worden voor ze online komen.

Overzicht op de foto’s

Met een paar regels omtrent de foto’s en filmpjes die gasten maken, kan het bruidspaar overzicht houden. Dat is wel zo fijn, want als zij een fotoalbum willen posten op social media en iedereen heeft alles al gezien via foto’s van allerlei telefoons, dan is dat wel een beetje jammer. Bovendien kan het bruidspaar fotomomenten kiezen waarbij iedereen aanwezig is en ook iedereen zelf foto’s mag maken. Dat worden dan sowieso mooiere foto’s dan snel geschoten kiekjes.

Geschreven door Sanne van Bortel,