Trouwen in 2020, wanneer verlovingsfeestje?

Jullie gaan trouwen in 2020, wat betekent dat er veel werk aan de winkel is, maar er is ook zeker reden voor een feestje. En wel een verlovingsfeestje! Maar wanneer geef je een verlovingsfeestje?

Beste timing verlovingsfeestje

Waarschijnlijk hebben jullie een flesje champagne opengetrokken met jullie familie na het vertellen van het vrolijke nieuws dat jullie gaan trouwen. Maar een verloving mag ook gevierd worden met een groter groepje mensen! Nodig jullie beste vrienden en vriendinnen uit voor het verlovingsfeestje. De vraag is alleen nog; wanneer vier je het beste een verlovingsfeestje? Wij weten raad. Omdat er zoveel gepland en geregeld moet worden voor de bruiloft, is er eigenlijk geen vaste richtlijn voor het prikken van de datum voor jullie verlovingsfeest. Ook omdat het verlovingsfeest geen ‘officiele’ gelegenheid is. Mocht jullie vriendengroep of misschien wel je hubby-to-be een verrassingsverlovingsfeestje heeft georganiseerd vlak na het bekendmaken van de verloving, dan is dat prima! Go with the flow.

Lengte van de verloving

Het mooiste moment om een verlovingsfeestje te geven is kort na het bekendmaken van de verloving, tot uiterlijk drie maanden na de verloving. Daarna ben je waarschijnlijk veel te druk om nog aan een feestje te denken en ook is de roze wolk dan een beetje weggeëbt. Kort na de verloving voel je je nog intens gelukkig en verliefd, en dat is natuurlijk het gevoel dat je graag wil delen met iedereen. Als jullie van plan zijn om kort verloofd te zijn en snel te trouwen, dan is het raadzaam om binnen de eerste maand na de verloving een feestje te geven. Zijn jullie juist erg lang verloofd? Dan kan het feestje ook nog wel eventjes op zich wachten.

Voorbereiding van het verlovingsfeestje

Wil je graag direct na de verloving een feestje geven? Bedenk dan hoeveel tijd je nodig hebt ter voorbereiding. Weet ook dat een verrassingsverloving dan waarschijnlijk niet mogelijk is, want je bent immers zelf het verlovingsfeestje al aan het voorbereiden. Of je aanstaande hubby moet heel goed een geheimpje kunnen bewaren…

Uitnodigingen verlovingsfeestje

Een verlovingsfeestje is niet compleet zonder beide families aanwezig. Zorg er voor dat iedereen daadwerkelijk aanwezig kan zijn. Stuur ruim van tevoren uitnodigingen of vertel in elk geval aan beide families alvast de geplande datum voordat de rest van de uitnodigingen eruit gaan.

Meerdere verlovingsfeestjes

Heb je een grote groep vrienden en/of familie en zie je het niet echt zitten om een gigantisch feest te geven voor iedereen samen? Plan dan gerust meerdere verlovingsfeestjes. Splits de groep op zodat je zelf ook nog een beetje kunt ademen op je eigen feestje. Bovendien zijn meerdere feestjes dubbel leuk, toch?

Geschreven door Sanne van Bortel van trouwen.nl