Hoe kan je je bruiloft zo duurzaam mogelijk organiseren?

Wanneer jullie gaan trouwen moet de bruiloft natuurlijk supergoed georganiseerd zijn. Als dit geregeld is wordt het voor veel mensen de allermooiste dag van hun leven. Je moet dan wel met veel dingen rekening houden en op tijd beginnen, een bruiloft organiseren is ontzettend veel werk. Veel mensen kiezen er dan ook voor om de hulp in te schakelen van een weddingplanner. Een weddingplanner kan je erg goed helpen om alles te organiseren wat je wilt. Je kunt kiezen voor een bepaald thema of vragen of er met bepaalde dingen rekening gehouden wordt. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat mensen kiezen voor een duurzame bruiloft. Wil je ook graag een duurzame bruiloft? Dat komt goed uit, we geven je namelijk een aantal tips.

Besparen

Verspilling is natuurlijk zonde en alles behalve duurzaam. Het is daarom belangrijk om zuinig om te gaan met zaken zoals eten, drinken en het gebruik van materialen. Bijna altijd wordt er eten weggegooid omdat er teveel is gemaakt, let hier goed op. Daarnaast wordt er veel stroom verbruikt tijdens een feest, kies dus voor een groene energieleverancier. Deze kun je eenvoudig vinden door online energie vergelijken. Binnen de kortste keren heb je de perfecte deal gevonden.

De trouwjurktrouwjurk, fotograaf middelburg, bruid, bruidsjurk, wedding

Een duurzame trouwjurk is helemaal in de mode. Steeds meer vrouwen kiezen voor deze optie. Het klinkt misschien een beetje apart maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Vaak zie je het zelfs niet eens. Als we het hebben over een duurzame trouwjurk gaat het vooral om de materialen die er gebruikt worden. Door te kiezen voor ecologische of tweedehands materialen heb je een duurzame jurk die er ook nog eens prachtig uitziet.

 

Het diner

Het is dus belangrijk om voedselverspilling tegen te gaan maar daarnaast kun je nog iets doen om ervoor te zorgen dat je diner bijdraagt aan een duurzame bruiloft. Namelijk door te kiezen voor de juiste producten. Maak een groot gedeelte van je diner met vegan of biologische producten. Hierin kun je oneindig variëren en het is ontzettend lekker. Let er wel goed op of dit mogelijk is. Vaak wordt de catering bij een bruiloft geregeld door de mensen van de trouwlocatie, zij moeten dit wel kunnen verzorgen. Als je zelf het eten verzorgd heb je dit probleem natuurlijk niet. Je kunt dan helemaal zelf kiezen wat er te eten is.

De fotograaf

Wij als fotograaf proberen ook zo duurzaam mogelijk een reportage te maken. Geen verspilling van papier. Zoveel mogelijk digitaal. Behalve het trouwboek. Dat is het mooiste naslagwerk wat je kunt bedenken.