Die foto was volledig verpest

Het zal je als trouwfotograaf maar gebeuren: de ceremonie begint, de bruid komt binnenlopen met haar vader. Een prachtig moment dat je natuurlijk moet vastleggen, maar voor je de sluiterknop kunt indrukken gaat het mis: één van de gasten springt voor je lens op om zelf een foto te maken. “Ze stond recht voor mijn neus, ik kon geen kant meer op. Die foto was volledig verpest.”

IPhone
“Aan het meisje met de iPhone. Niet alleen verpestte je mijn foto, maar ook nam je dit prachtige moment af van de bruidegom, de bruid en haar vader.” De Amerikaanse trouwfotograaf Hannah Way windt er geen doekjes om. Ze is woedend op één van de vrouwelijke bruiloftsgasten, die op het moment dat de bruid met haar vader richting de bruidegom liep, opstond om zelf met haar iPhone een foto te maken. Daarmee blokkeerde ze het zicht van de ingehuurde fotograaf, Hannah Way. Zij plaatste foto’s van het voorval op Facebook en daarop kwamen ruim 150.000 reacties:

To the girl with the iPhone…
Not only did you ruin my shot, but you took this moment away from the groom, father of the bride, and the bride. What exactly do you plan on doing with that photo? Honestly. Are you going to print it out? Save it? Look at it everyday? No. You’re not. But my bride would have printed this photo, looked at it often and reminisced over this moment as her dad walked her down the aisle on her wedding day. But instead, you wanted to take a photo with your phone, blocking my view, and taking a photo that you will not use.
Guests, please stop viewing weddings you attend through a screen but instead turn OFF your phone, and enjoy the ceremony. You are important to the bride and groom, you would not be attending the wedding otherwise. So please, let me do my job, and you just sit back, relax and enjoy this once in a lifetime moment.
Sincerely,
Wedding photographers

De Drentse trouwfotograaf Hilda Koopmans maakte onlangs vrijwel hetzelfde mee. “Ik had een supermooi shot voor ogen. De bruid zou aan de arm van haar vader binnen komen lopen in de kerk met perfect licht en een prachtige weerspiegeling. Maar op het moment dat de deuren open gingen, sprong er een vrouw met haar mobieltje uit de kerkbanken om een foto te maken, en ging daarbij pontificaal voor mijn lens staan. Zó ontzettend balen, ik was zo boos en teleurgesteld. Ik heb natuurlijk nog wel andere foto’s kunnen maken van de bruid die met haar vader binnenkomt, maar het shot dat ik voor ogen had was volledig verpest.”

‘Zonde van het moment’
Hilda baalt van bruiloftsgasten die het tijdens de ceremonie nodig vinden om zelf foto’s te maken met hun mobieltje. “Je ziet het bijna op elke bruiloft wel. Maar wat mensen zich vaak niet realiseren is dat een bruidspaar mij veel geld betaalt om prachtige foto’s te maken, en dat zij op deze manier echt een herinnering voor het bruidspaar kunnen verpesten. Ook is het zonde van het moment als je de hele ceremonie via het scherm van je telefoon zit te volgen.” Ze probeert bruiloftsgasten wel eens aan te spreken op hun gedrag. “Maar je kunt natuurlijk op zo’n dag niet met mensen in discussie gaan. Je kunt het alleen maar vriendelijk vragen.” Ook Remco van der Sloot van WeCapture ziet tijdens bruiloften regelmatig dat bruiloftsgasten met een mobieltje in de hand voor zijn lens lopen op het ‘moment supreme’. “Laatst nog een man die op het moment dat de bruidegom kwam aanlopen het gangpad in sprong, recht voor mijn lens. Ik ben er snel naast gesprongen en heb alsnog een foto kunnen maken van onder de gast door.”

Bron: RTL Nieuws